Μη δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε

Μη δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε

Μη δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε 1200 631 Pharmacy2020

Στην προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στον ολοένα εντεινόμενο ανταγωνισμό, πολλοί φαρμακοποιοί κάνουν το λάθος να υπερβάλλουν ως προς τις πραγματικές δυνατότητες που διαθέτει το φαρμακείο τους, το προσωπικό τους, οι προμηθευτές τους, οι ίδιοι.

«Θα το έχουμε σε μία ώρα», «περάστε σε λίγο και θα εξυπηρετηθείτε»… Τα παραπάνω ηχούν ωραία στα αυτιά των πελατών σας, αρκεί να είστε σε θέση να τα πραγματοποιήσετε.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα του να φανείτε ασυνεπείς είναι εξαιρετικά αρνητικά για τη σχέση σας με τον πελάτη και τη φήμη του φαρμακείου σας. Όταν κάποιος αισθανθεί εξαπατημένος είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο φαρμακείο σας. Γι’ αυτό και πρέπει να διαφυλάσσετε τη φήμη και το όνομα που σας συνοδεύει σαν κόρη οφθαλμού, έχοντας υπόψη το κλασικό ρητό «ένα brand name χρειάζεται χρόνια για να φτιαχτεί και μόλις ελάχιστα λεπτά για να καταστραφεί».

Η διαδικασία πώλησης περιλαμβάνει περισσότερα του ενός στάδια. Μπορεί ενδεχομένως να προσφέρετε εξαιρετικές τιμές και άριστη εξυπηρέτηση, αλλά να υστερείτε, στον χρόνο παράδοσης. Ο πελάτης θα είναι αμείλικτος μαζί σας: όπως όλοι μας, τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα! Δεν αρκεί λοιπόν να είστε εξαιρετικός στα δύο από τα τρία στάδια της συναλλαγής.

Πρέπει να διακρίνεστε σε όλα και μόνο τότε θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη και την αύξηση του πελατειακού σας κοινού.

Πέραν όμως της σχέσης σας με τους καταναλωτές, όταν υπόσχεστε πολλά, αυξάνετε και το λειτουργικό σας κόστος. Ειδικά σε φαρμακεία μικρότερου μεγέθους, αυτό πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης, γιατί άλλες είναι οι δυνατότητες ενός διαδικτυακού κολοσσού και άλλες μιας μικρής επιχείρησης. Αν μάλιστα εμπλέκονται και τρίτα μέρη (π.χ. υπηρεσίες ταχυμεταφορών), αυξάνεται ο κίνδυνος για επιπλοκές και καθυστερήσεις. Η ασυνέπεια ενός εξωτερικού συνεργάτη σας, δυστυχώς, θα έχει αντανάκλαση στη δική σας αξιοπιστία και φήμη.

Εν κατακλείδι, μη δίνετε υποσχέσεις που δυσκολεύεστε να εκπληρώσετε. Είναι καλύτερο να καθυστερήσετε μια παράδοση αλλά να είστε ακριβείς, από το να υποσχεθείτε κάτι και να μην το τηρήσετε. Μόνον έτσι κατακτάτε την εμπιστοσύνη των πελατών σας και, το κυριότερο, μόνον έτσι την διατηρείτε.