Community Pharmacy Beyond Tomorrow

Community Pharmacy Beyond Tomorrow

Community Pharmacy Beyond Tomorrow 800 296 Pharmacy2020

Το Pharmacy2020 διοργανώνει το

1ο Διαδικτυακό Open Questions & Answers Conference 2021

Έρχεται – live on your screen – την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Επιφανείς Ομιλητές με επιδραστικό ρόλο στον Κλάδο του φαρμακείου,
απαντούν στις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!!

Έκανες την σωστή ερώτηση;
Θα πάρεις την σωστή απάντηση!

Συμπληρώστε τις ερωτήσεις σας στο ακόλουθο link —> https://cutt.ly/UETsJQh

Όλες οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν!  🔜  📩  🔜  📧  🔜

☑️  Για το Μέλλον του Φαρμακείου πέρα από το Αύριο
☑️  Για το Ρόλο του Κοινοτικού Φαρμακείου που εξελίσσεται
☑️  Για τον Κόσμο που αλλάζει.
Εσείς καθορίζετε το περιεχόμενο του Συνεδρίου. 👉 Οι Ομιλητές σας δίνουν τις απαντήσεις. 👉 Μαζί φτιάχνουμε το Μέλλον!
Μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες του Pharmacy2020 για περισσότερες πληροφορίες!

YOU TUBE: https://cutt.ly/HEUh9pa

FACEBOOK: https://cutt.ly/4EUh5Ms

LinkedIn: https://cutt.ly/cEI8wnR

 

Οι Ομιλητές του Συνεδρίου

 

   

✔Γιάννης Δαγρές, Φαρμακοποιός | Αντιπρόεδρος Β’ ΠΦΣ |Ταμίας ΦΣΑ

Ο Γιάννης Δαγρές έχει Φαρμακείο στο Κέντρο της Αθήνας. Το βιβλίο του «Η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα» (2010), είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη χώρα μας, καθώς αποκάλυπτε με τον πλέον τολμηρό τρόπο τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις στον χώρο του φαρμάκου. Έκτοτε παρουσιάζει συνεχώς πολύ πλούσιο έργο με συγγραφή δεκάδων αναλυτικών Μελετών και Εκθέσεων, δημοσιοποίηση άρθρων και παρουσίαση στα ΜΜΕ ζητημάτων πάνω στο φάρμακο και στο Φαρμακείο.

Θεωρείται κορυφαίος τεχνοκράτης και ένας από τους μαχητικότερους και παραγωγικότερους εκπροσώπους στον κλάδο των Φαρμακοποιών, σε ζητήματα θεσμικά, φαρμακοοικονομίας, γραφειοκρατίας, καθημερινότητας και νομοθεσίας.

Είναι Αντιπρόεδρος Β’ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ-ΝΠΔΔ) και Ταμίας στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ-ΝΠΔΔ).

 

   

✔Δεσύπρη Στέλλα, Φοιτήτρια Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ |Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ε.Φ.Φ.Ε

Φοιτά στο 3ο έτος του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φέτος, εκλέχθηκε Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας (Greek Pharmaceutical Students’ Federation – G.P.S.F) για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό τα τελευταία 2 χρόνια, κυρίως μέσω της Ε.Φ.Φ.Ε., συνδυάζοντας την αγάπη για την φαρμακευτική επιστήμη με την ανάγκη της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, στον ελεύθερό της χρόνο, ασχολείται με τις τέχνες, καθώς και με την δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου.

 

   

✔Ευγενίδης Διονύσιος, Φαρμακοποιός | Πρόεδρος Φ.Σ.Θ

Ο Διονύσιος Ευγενίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 9 Φεβρουαρίου 1960. Αποφοίτησε από την Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ το 1984 και από το 1987 διατηρεί Φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, την Χριστίνα που είναι Ψυχολόγος και τον Αλέξανδρο που είναι Φαρμακοποιός.

Από το 2017 είναι Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΦΣΘ από το 1998 έως το 2001 και Γραμματέας του Φ.Σ.Θ. από το 2001 έως το 2017. Είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης και Εκλέκτορας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

 

   

✔ Κακονίκος Κωνσταντίνος MSc, Φαρμακοποιός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Τελείωσε την Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ και ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακά στον τομέα Φαρμακογνωσίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε σε Φαρμακευτική εταιρεία και στην συνέχεια το 2002, λειτούργησε κοινοτικό Φαρμακείο, το οποίο λειτουργεί και εξελίσσει μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Σοφία Ντούλου και έχει 2 παιδιά.

 

   

✔Κατσαράκης Μανώλης, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων | Μέλος Δ.Σ. ΠΦΣ

 

   

✔ Κατσόγιαννης Ηλίας MSc, Φαρμακοποιός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα στον Νέο Κόσμο, όπου συνεχίζει να εργάζεται στο Κοινοτικό Φαρμακείο του τα τελευταία 20 χρόνια. Προέρχεται από μια οικογένεια με πλούσια φαρμακευτική παράδοση, καθώς εκπροσωπεί  την τρίτη γενιά Κοινοτικών Φαρμακοποιών. Ασχολήθηκε από την αρχή της καριέρας τους με την εργαστηριακή φαρμακευτική πρακτική, εξελίσσοντας συνεχώς τις δεξιότητες του και τις γνώσεις του στο αντικείμενο αυτό. Το 2018 ολοκλήρωσε το πρώτο του Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ιατρική Αθηνών με τίτλο »Εκτίμηση και Διαχείριση επαγγελματικού, περιβαλλοντικού και φαρμακευτικού κινδύνου» και σε λίγους μήνες ολοκληρώνει το δεύτερο Μεταπτυχιακό του στη Νανοιατρική. Στα άμεσα σχέδια του είναι η κατάθεση πρότασης διδακτορικής διατριβής. Θεωρεί ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα πρέπει να συνδυάζεται, στο μέτρο του εφικτού, με την δια βίου εκπαίδευση,  στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, και αυτό σκοπεύει να πράττει σε όλη του την σταδιοδρομία.

 

   

✔Κλημεντίδης Διαμαντής MSc, Κλινικός Φαρμακοποιός

Είναι κάτοχος πτυχίου Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, MSc in Clinical Pharmacy του Queen’s University of Belfast, και MSc στη Διαχείριση της Γήρανσης & των Χρόνιων Νοσημάτων από το ΕΑΠ και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιπλέον, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, εταίρος στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Πρακτικής, πλήρες μέλος της European Society of Clinical Pharmacy και Associate Member της Society of Infectious Diseases Pharmacists.

Είναι εμπνευστής και δημιουργός του www.clinicalpharmacist.gr. Παράλληλα, είναι Υπεύθυνος του Νοσοκομειακού Φαρμακείου στην Ψυχιατρική Κλινική «Αγία Αικατερίνη», όπου προσφέρει και κλινικές υπηρεσίες με τη μορφή φαρμακευτικών ανασκοπήσεων, βελτιστοποίησης των φαρμακευτικών αγωγών και ανάπτυξης νέων υπηρεσιών Φαρμακευτικής Φροντίδας.

 

   

✔Κουτσούκης Θάνος, Φαρμακοποιός | Πρόεδρος ΦΣ Λάρισας | Αναπληρωτής Γραμματέας ΠΦΣ

Μεγάλωσε σε οικογένεια Φαρμακοποιών, οπότε όλη του η ζωή είναι συνδεδεμένη με το Φαρμακείο. Πήγε σχολείο σε μια κωμόπολη της Λάρισας με ξεκάθαρο στόχο να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, που ταίριαζε άλλωστε απόλυτα στα ενδιαφέροντα του και στην ιδιοσυγκρασία του. Φοίτησε στην Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης και όταν επέστρεψε στον τόπο του συστεγάστηκε με το Φαρμακείο της μητέρας του. Είχε πάντοτε κοινωνικές ανησυχίες και εμπλοκή με τα κοινά, οπότε η ενασχόληση του με τον συνδικαλισμό στον Φαρμακευτικό Κλάδο ήταν φυσική συνέχεια. Είναι Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και Αναπληρωτής Γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θέσεις στις οποίες προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για την προστασία και αναβάθμιση του λειτουργήματος του Φαρμακοποιού. Θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσο νιώθει ότι είναι αντάξιος των προσδοκιών όσων τον πίστεψαν και της οικογένειας του και όσο μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά και δημιουργικά, συμβάλλοντας στην καλυτέρευση της δημόσιας υγείας στην πατρίδα μας.

 

   

✔ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής & Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής & Εξατομικευμένης Θεραπείας, Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών

Είναι Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής & Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας, Διευθυντής στο Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής & Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2010 Τακτικό Μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων Φαρμακογονιδιωματικής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA) στο Άμστερνταμ. Παράλληλα, είναι επισκέπτης Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Παθολογίας / Μονάδα Κλινικής Βιοπληροφορικής στην Ιατρική Σχολή των Πανεπιστημίων Erasmus στο Ρόττερνταμ και στο Τμήμα Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τα ερευνητικά του προγράμματα, τα οποία άπτονται της κλινικής εφαρμογής και της έρευνας στη φαρμακογονιδιωματική, με έμφαση τα ψυχιατρικά νοσήματα, τις αιμοσφαιρινοπάθειες, καθώς και τη μελέτη της γενετικής βάσης κληρονομικών νοσημάτων, έχουν λάβει χρηματοδότηση κυρίως από ευρωπαϊκούς, αλλά και εθνικούς πόρους. Η ερευνητική του ομάδα έχει σημαντικό ρόλο διεθνώς στην ανάπτυξη βάσεων δεδομένων για την καταγραφή της γενετικής ποικιλομορφίας διαφόρων πληθυσμών και μεταφραστικών ηλεκτρονικών εργαλείων στον τομέα της εξατομικευμένης ιατρικής, ενώ από το 2009 δραστηριοποιείται ενεργά στο ερευνητικό πεδίο της Γονιδιωματικής & Δημόσιας Υγείας για την καταγραφή της απήχησης και της κατανόησης της Γενετικής και εξατομικευμένης ιατρικής.

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 260 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας 10 ξενόγλωσσων επιστημονικών συγγραμμάτων. Είναι Συντάκτης της σειράς βιβλίων «Translational and Applied Genomics”, Αρχισυντάκτης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού «The Pharmacogenomics Journal» (Nature Publishing Group) και του ελληνικού επιστημονικού περιοδικού «Εξατομικευμένη Ιατρική», καθώς και Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Διετέλεσε ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φαρμακογονιδιωματικής (ESPT), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας και Μέλος του Δ.Σ. της Human Genome Variation Society. Είναι Μέλος διαφόρων ευρωπαϊκών και διεθνών επιτροπών αξιολόγησης. 

 

   

✔ Σοφιανόπουλος Ανδρέας, Φαρμακοποιός | Πρόεδρος ΦΣ Αχαΐας | Μέλος Δ.Σ. ΠΦΣ

Είναι Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας εδώ και 12 χρόνια, ενώ από το 2019 είναι και Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Φαρμακαποθήκης Φαρμακοποιών Αχαΐας & Νήσων. Παράλληλα, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου από το 2020, ενώ είχε διατελέσει και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. από το 2014 έως το 2017.

Διαθέτει Πτυχίο από την Φαρμακευτική Αθηνών και την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Είναι 56 ετών, παντρεμένος με 2 παιδιά.

 

   

✔Φουτούλης Νικόλαος, Φαρμακοποιός | Πρόεδρος ΦΣ Δωδεκανήσου | Μέλος Δ.Σ. ΠΦΣ

Ο Φουτούλης Νικόλαος του Στέργου, διατηρεί Φαρμακείο στην πόλη της Ρόδου. Είναι Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου από το 2006 μέχρι και σήμερα, Μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Εκπρόσωπος αυτού στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

 

Συντονιστής εκδήλωσης

 

   

✔ Γιώργος Πακερτζόγλου, Ιδρυτής Pharmacy2020

1. Κλινικό | Φάρμακα | Θεραπείες | Εμβόλια | Στείλτε μας ότι ερωτήσεις έχετε για νέα φάρμακα, θεραπείες, τα εμβόλια και τον εμβολιασμό, μεταξύ άλλων.
2. Φαρμακείο & Κορονοϊός | Ρωτήστε τους Ομιλητές μας για τον εμβολιασμό σε παιδιά, για την πραγματοποίηση εμβολιασμών στα Φαρμακεία και τα Rapid Tests και όχι μόνο!  
3. Φαρμακείο ως Επιχείρηση | Στείλτε μας ερωτήσεις που αφορούν στην επιχειρηματική υπόσταση του Φαρμακείου και την εξέλιξή του, νέες υπηρεσίες, την επικοινωνία, την προβολή, τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, κλπ.  
4. Ο ρόλος του Φαρμακοποιού | Ο ρόλος του Φαρμακοποιού ενισχύθηκε μέσα από την πανδημία, κάποιες φορές όμως έγινε και στόχος. Ρωτήστε όσα θέλετε να μάθετε για το ρόλο του Φαρμακοποιού, για τα περιθώρια ενίσχυσης και διεύρυνσής του, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και το μέλλον.
5. Φαρμακοποιός, Εκπαίδευση & Δια βίου Μάθηση | Είστε Φοιτητής και θέλετε να μάθετε τα πάντα για τις σπουδές σας και την προετοιμασία σας για το λειτούργημα που θα κληθείτε να υπηρετήσετε? Δραστηριοποιείτε ήδη στον χώρο του Φαρμακείου και επιθυμείτε να ρωτήσετε για τη δια βίου μάθηση και την επικαιροποίηση της επιστημονικής σας κατάρτισης? Σε αυτή την Ενότητα, θα λύσετε όλες τις απορίες σας! Αρκεί να μας τις στείλετε
6. Φαρμακοποιοί & Ρυθμιστικές Αρχές | Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, Ασφαλιστικά Ταμεία, σχέσεις με την Πολιτεία.