Πρόγραμμα πιστότητας & επιβράβευσης: ανταμείψτε & ανταμειφθείτε

Πρόγραμμα πιστότητας & επιβράβευσης: ανταμείψτε & ανταμειφθείτε

Πρόγραμμα πιστότητας & επιβράβευσης: ανταμείψτε & ανταμειφθείτε 1200 631 Pharmacy2020

Τα προγράμματα πιστότητας και επιβράβευσης (loyalty programs) βασίζονται σε μια απλή λογική: ανταμείβουμε τους πιστούς πελάτες μας, ενδυναμώνοντας τη σχέση τους με το φαρμακείο μας και, συνεπώς, ενισχύουμε τις πωλήσεις μας. Η επιτυχία τους οφείλεται στο γεγονός ότι ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα πιστότητας και επιβράβευσης αποδίδει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή marketing. Ας δούμε επιγραμματικά πώς λειτουργούν:

  • Καταρχάς, προσελκύουν περισσότερους πελάτες. Ποιος δεν θέλει να του επιστρέφεται μέρος των χρημάτων που δαπανά;
  • Παρακινούν τον καταναλωτή να δαπανήσει περισσότερο. Μετρήσεις δείχνουν ότι τα μέλη ενός τέτοιου προγράμματος ψωνίζουν συχνότερα και δαπανούν κατά μέσο όρο 30-40% περισσότερο σε κάθε συναλλαγή τους.
  • Βοηθούν τον φαρμακοποιό να καταρτίσει μια απολύτως έγκυρη βάση δεδομένων σχετικά με τις προτιμήσεις των πελατών του και να την αξιοποιήσει τόσο προς όφελός του, όσο και προς όφελος των καταναλωτών, προσφέροντάς τους αυτό ακριβώς που αναζητούν.
  • Ένα αξιόπιστο πρόγραμμα πιστότητας και επιβράβευσης σας καθιστά ανταγωνιστικούς ακόμα και από μεγαλύτερες επιχειρήσεις, πόσο μάλλον με τους άμεσους ανταγωνιστές σας.
  • Με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ειδοποιήσεις στο smartphone ή με προωθήσεις μέσω των ψηφιακών οθονών του φαρμακείου, τα οφέλη του προγράμματος πιστότητας γίνονται εύκολα κτήμα των καταναλωτών.
  • Τα μέλη του προγράμματος μοιράζονται την εμπειρία τους. Η «διαφήμιση» από στόμα σε στόμα είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος να αποκτήσετε νέους πελάτες και, επιπλέον, πελάτες που σας εμπιστεύονται και λειτουργούν οι ίδιοι ως πρεσβευτές του φαρμακείου σας, των προϊόντων και υπηρεσιών που αυτό προσφέρει.

Τολμήστε να επενδύσετε σε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα πιστότητας και επιβράβευσης και μόνο χαμένοι δεν θα βγείτε.