Η στοχοθεσία οδηγεί στην επιτυχία

Η στοχοθεσία οδηγεί στην επιτυχία

Η στοχοθεσία οδηγεί στην επιτυχία 1201 631 Pharmacy2020

Τα πράγματα δεν έρχονται στην τύχη, οι επιτυχίες δεν είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων. Η στοχοθεσία είναι ο σωστός δρόμος για να φτάσουμε σε αυτό που επιδιώκουμε. Φυσικά, χρειάζεται η συνεπής υπηρέτηση αυτών των στόχων και σκληρή δουλειά για να ολοκληρωθούν, καθώς τα λόγια είναι εύκολα, αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτά είναι τα 5 βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε :

  1. Ξεκινήστε ορίζοντας τον στόχο που θεωρείτε ως τον πιο σημαντικό. Αυτόν πρέπει να κυνηγήσετε πάσει θυσία, χωρίς να προσθέτετε και άλλους στην πορεία.
  2. Ορίστε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Είναι πολύ σημαντικό βήμα, από το οποίο δεν πρέπει να παρεκκλίνετε. Το deadline που θα ορίσετε δεν «τεντώνεται» για κανέναν λόγο.
  3. Ανακοινώστε τους στόχους σας στο προσωπικό σας. Η πορεία του φαρμακείου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το προσωπικό σας, που πρέπει να είναι ενήμερο, να συμμετέχει και να υπηρετεί αυτό που έχετε εσείς ορίσει ως στόχο της επιχείρησής σας.
  4. Σημειώνετε την πορεία και την πρόοδο που κάνετε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεστε και να μην περιμένετε να δείτε τη συνολική εικόνα στο τέλος, όταν θα κινδυνεύετε να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων που δεν θα έχετε τον χρόνο να επανορθώσετε.
  5. Κάντε την αποτίμηση. Είναι σημαντικό στο τέλος του χρόνου ολοκλήρωσης να αξιολογήσετε και να αποτιμήσετε αν ο στόχος επιτεύχθηκε, τι πήγε καλά και τι όχι. Με τον τρόπο αυτό, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του επόμενου στόχου που θα θέσετε, θα έχετε την εμπειρία και το know-how να λειτουργήσετε πιο αποτελεσματικά.